eBook (Epub 2)
Elegir formato
Formato único

Homo erectus

Tonino Benacquista

Temática: Novela literaria
Traductor: Maria Llopis Freixas

Sinopsis de Homo erectus:

Una novela divertida y tierna que analiza los casos más complejos de las relaciones amorosas

 Imaginad una cofradía informal que reúne exclusivamente a hombres para que cuenten, en pocas palabras o en muchas horas, sus historias de amor, sentimentales o sexuales. Relatos que, una vez narrados, pasan al plano de la ficción, pero que tienen un punto de partida real, vivencial. Son testimonios crudos porque no admiten réplicas, ni comentarios: los hombres relatan su historia y se van; los demás escuchan y callan. El resultado es una novela divertida y tierna que analiza con destreza y vitalidad los casos más delicados, complejos y a menudo inéditos de las relaciones amorosas entre las personas.

eBook (Epub 2)
Elegir formato
Formato único
Para los amantes de las novelas literarias
Apúntate y descubre cada mes todas las novedades de narrativa literaria.
Cargando...

Ficha técnica

Fecha de publicación: 03/05/2012 | Idioma: Español | ISBN: 978-84-15325-37-6 | Código: 10032844 | Presentación: Epub 2 | Colección: Modernos y Clásicos | Traductor: Maria Llopis Freixas

Blog

Homo erectus, de Tonino Benacquista

En JoanB Palahí s’ha llegit l’Homo Erectus de Tonino Benacquista, i ens n’ha fet aquesta ressenya:

El text promocional del llibre el descriu com una cofradia informal que reuneix única i exclusivament homes per tal de que expliquin les seves històries sentimentals. Tot i la bona intenció de l’enunciat, hom es decantaria cap a un format més semblant al d’una reunió de damnificats buscant comprensió mútua. Aquest és el fil argumental sobre el que gira l’Homo Erectus, el punt de partida per acabar traçant intrahistòries més complexes que graviten sobre els tres personatges principals i que volen condensar la complexitat de les relacions sentimentals.

Denis Benítez, Yves Lehaleaur i Philipe Saint-Jean -en realitat Philipe Grosjean- són els tres principals protagonistes per la part masculina. Els tres de diferent edat i extracció social, fet que vol representar les etapes de la maduresa i les dificultats que suposa anar cremant etapes de la vida de forma asíncrona a la parella. Per part femenina, els noms es van succeint amb diferent grau de protagonisme, però superen i amb escreix els de l’altre part. Entremig ens hi trobem conflictes sorgits de la gelosia, l’orgull, la manca d’empatia o comprensió, i qualsevol altre tòpic que envolta les relacions amoroses.

Potser per la generació a la qual pertany Tonino Benacquista (Paris, 1961) ha acumulat suficient material, propi o manllevat, per fer una espècie de retrospectiva de les relacions amb l’altre sexe. De fet, ens trobem amb una proposta que compta amb la complicitat del lector, sempre i quan no es dediqui a la vida contemplativa, que no ha tingut embolics derivats de les relacions sentimentals. Així i tot, per tractar-se d’una història d’aquest tipus, amb multitud de precedents a la literatura, el resultat final podria haver estat més reeixit. Així i tot, dubto que no se’ns escapi algun somriure al veure’ns reflectits en algun dels passatges de la història, recordant-nos alguna espina que teniem clavada i que ja pràcticament haviem oblidat.

Todas las opiniones de Homo erectus

Dejar un comentario
  • Tu valoración
Para que la valoración sea visible necesitamos que accedas a tu cuenta Entrar