eBook (Epub 2)
Elegir formato
Elige tu formato
Ver opciones de compra

La vida en quatre lletres

Claus per entendre la diversitat, la malaltia i la felicitat
Temática: Ciencia | Biología
Temática: Ciencia | Divulgación
Colección: Contextos

Sinopsis de La vida en quatre lletres:

Descobreix els secrets de l’origen de la vida, el genoma humà i la lluita incansable per vèncer la malaltia i aconseguir la felicitat.

A partir d’un moment extraordinàriament difícil de la vida de l’autor, aquest llibre comença amb una pregunta fascinant: portem la felicitat escrita als nostres gens?

Prenent aquesta pregunta com a fil conductor a través de catorze capítols, López-Otín ens presenta els moments estel·lars de la història de la vida sobre la Terra, ens explica com hem arribat fins aquí i per què una sèrie d’adversitats ens va dur la malaltia com una amenaça universal contra la felicitat. Per dur a terme aquesta explicació ens endinsarem en el llenguatge del genoma humà i participarem de descobriments sorprenents, com el de Watson i Crick, els quals van revelar que l’origen de la vida s’inscriu en la cadena d’ADN mitjançant un codi molecular de només quatre lletres que fan referència a quatre components químics: A de adenina, C de citosina, G de guanina i T de timina.

Finalment, l’autor ens proposarà la seva imperfecta fórmula genòmica de la felicitat i descobrirem que més enllà dels missatges escrits als nostres gens hi ha altres llenguatges biològics, dinàmics i fascinants, que depenen de la nostra interacció amb l’entorn i dels quals n’estem aprenent lliçons inesperades.

El llibre conclou amb la presentació de cinc claus generals que ens ajudaran a entendre millor el concepte de felicitat, tant en la salut com en la malaltia.

eBook (Epub 2)
Elegir formato
Elige tu formato
Ver opciones de compra

Escucha un fragmento de La vida en quatre lletres

0:00

0:00

NOTHING FOUND!

Sobre el autor de La vida en quatre lletres

Carlos López-Otín es catedrático de Bioquímica y Biología Molecular en la Universidad de Oviedo, donde compagina su labor docente con el desarrollo de líneas de investigación sobre cáncer y envejecimiento. El trabajo del grupo que dirige ha permitido el descubrimiento de más de 60 nuevos genes humanos y el análisis de sus funciones en la progresión tumoral y en otros procesos normales y patológicos. Además, ha contribuido a la anotación del ge...

Leer más
Para los amantes de la ciencia
Apúntate aquí y recibe cada mes las novedades sobre ciencia.
Cargando...

Ficha técnica

Fecha de publicación: 29/10/2020 | Idioma: Catalán | ISBN: 978-84-493-3769-7 | Código: 10268291 | Presentación: Epub 2 | Colección: Contextos | Sentido de lectura: Occidental

Todas las opiniones de La vida en quatre lletres

Dejar un comentario
  • Tu valoración
Para que la valoración sea visible necesitamos que accedas a tu cuenta Entrar
Últimos comentarios
efrenpulla20200513202247
- 13/05/2020

estos temas elevan los sentimientos del ser humano,para luchar y ganar la batalla.