La ciència de la microbiota

Alimenta els teus bacteris intestinals i cuida la teva salut cuinant

Sinopsis de La ciència de la microbiota

El nostre cos alberga uns 40 bilions de microorganismes, una col·lecció d’éssers microscòpics integrada sobretot per bacteris, però també per virus, fongs i arqueus, única per a cadascun de nosaltres com una empremta dactilar. La gran majoria d’aquesta microbiota resideix al còlon i duu a terme funcions crucials per a la supervivència humana, des de digerir aliments i extreure vitamines i energia, fins a entrenar el nostre sistema immunitari.

 

En els darrers 20 anys, la ciència ha anat descobrint com, quan aquesta comunitat microbiana és equilibrada, estable i diversa, contribueix a mantenir la salut global de l’organisme, i per això l’alimentació té un paper fonamental. Però què hem de menjar per alimentar bé aquests bacteris? Com influeix el que ingerim sobre aquesta comunitat de microorganismes i aquests, alhora, sobre el nostre benestar?

 

Aquest no és un llibre de superaliments, ni de curacions o dietes miraculoses, ni de plans per detoxificar l’intestí, sinó un sòlid i contrastat manual basat en les últimes evidències científiques. De la mà dels principals experts mundials en aquest jove àmbit de recerca, ofereix al lector el coneixement existent de manera clara i comprensible, així com consells útils i pràctics per traslladar la ciència més nova sobre la microbiota al dia a dia. En definitiva, l’objectiu és ajudar-nos a menjar millor, amb propostes que combinen el coneixement més recent amb les bases de l’alimentació mediterrània, la que ens toca i que és riquíssima, i que també ha demostrat ser la més adequada en aquest camp, per estar més sans i feliços.

Ficha Técnica

Temáticas
Publicación28 sep 2022
Sentido lecturaOccidental
ColecciónSalud y bienestar
PresentaciónRústica con solapas
TraductoraNúria Parés Sellarès
Formato15 x 23 cm
EditorialLibros Cúpula
ISBN978-84-480-2992-0
Páginas392
Código0010303427
Tinta ilustraciones interiorIntegradas a 2 tintas

Por qué leer

Motivos para leer La ciència de la microbiota

Un manual senzill i directe per a qui desitgi entendre com funciona la microbiota intestinal i com pot cuidar-la cada dia amb respostes i consells pràctics, reals i contrastats per estar més sa i feliç.

Escrit mà a mà entre la Fundació Alícia, un centre d’investigació i divulgació científica i d’alimentació de referència i la Cristina Sáez, una reconeguda periodista experta en divulgació de temes científics i de salut, amb la participació dels principals experts i científics internacionals.

Su respectiva edición en castellano ha vendido más de 1.000 ejemplares en menos de dos meses.

Sobre los autores de La ciència de la microbiota

Fundación Alícia

La Fundación Alícia (Alimentación y Ciencia) es el primer centro multidisciplinar de I+D+I en cocina, cuya misión es que todos comamos de manera adecuada, sana, sostenible y placentera. Hoy es responsable de alimentación y salud de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Después de casi 20 años creando y transfiriendo conocimiento riguroso para prevenir, ayudar a curar y acompañar la alimentación de las personas en sus diversas situaciones de vida, Alícia ha obtenido los reconocimientos más prestigiosos y es el máximo referente internacional en medicina culinaria.

Alícia también desarrolla proyectos que combinan gastronomía y ciencia para los productores alimentarios y los territorios rurales, las colectividades, la restauración y el turismo sostenible, innova con la industria e investiga el patrimonio alimentario, y forma parte de la red europea de ciencia e innovación en alimentos fermentados PIMENTO.

Cristina Saez

Cristina Sáez es periodista especializada en ciencia y salud. Escribe en La Vanguardia, en Gut Microbiota For Health, Agencia Sinc y colabora asiduamente con el CCCB. A lo largo de su carrera ha colaborado con National Geographic, Muy Interesante o el diario Público, entre otros. También ha sido guionista del programa «Redes» de TVE dirigido por Eduard Punset. Su trayectoria ha sido reconocida con tres de los premios de periodismo de ciencia más importantes en España: el Premio Accenture 2019; el premio de periodismo de salud Concha García Campoy 2016 y el premio de periodismo de medicina Boerhinger Ingelheim 2015.

Opiniones

Comentarios y valoraciones sobre La ciència de la microbiota

Aun no hay comentarios ni valoraciones para este libro. Sé el primero en valorar este libro.

Contenido extra

Sala de prensa de La ciència de la microbiota