Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull

El Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull es un galardón que se entrega cada año a una novela escrita originalmente en catalán.

2020
Ganador
Comprar
Toda una vida para recordar

Con sólo dieciséis años, Sophie Simmons deja a su familia para ir a Los Ángeles durante la Gran Depresión persiguiendo un sueño: trabajar como dibujante en Disney Studios. Pronto descubrirá, sin embargo, que no es un mundo para mujeres. Y así, entre amores y desamores, encajando los golpes que le da la vida, Sophie luchará hasta el final en medio de una época convulsa que marcará un antes y un después entre los profesionales de la animación de principios del siglo xx.
Toda una vida para recordar es una novela con una protagonista femenina decidida, un entorno histórico fascinante y una lograda mezcla de personajes de ficción y de la vida real.

Historia

Premi Ramon Llull, el bo i millor de les lletres catalanes

El President del Grupo Planeta, José Manuel Lara, i el Cap de Govern d’Andorra, Albert Pintat, van signar l’octubre de 2006 un acord de col·laboració per donar un impuls al Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que ha concedit Editorial Planeta des de 1981. En virtut d’aquest acord, Editorial Planeta i el Govern d’Andorra es varen associar per organitzar i celebrar conjuntament el premi amb els objectius de contribuir a estimular la creació literària en català i a impulsar-ne la difusió.

Al Premi Ramon Llull hi concorren tant obres de ficció (novel·les, narracions) com de no-ficció (assaigs, memòries, biografies, etc.) originals i inèdites.

Les aventures del cavaller Kosmas, de Joan Perucho, va ser la primera obra guanyadora del Premi Ramon Llull, l’any 1981. De llavors ençà, i gràcies a la voluntat d’Editorial Planeta de contribuir a l’increment de la producció literària en llengua catalana, s’han pogut conèixer nous valors i s’han reconegut obres en llengua catalana d’escriptors ja consagrats com ara Pere Gimferrer, Fortuny (1983); Carme Riera, Joc de miralls (1989); Terenci Moix, El sexe dels àngels (1992); Nèstor Luján, La Rambla fa baixada (1994); Baltasar Porcel, L'emperador o L'ull del vent (2001); entre d’altres. L’any passat, Care Santos es va afegir a aquesta relació amb Desig bde xocolata.

Leer más