Rústica sin solapas
Elegir formato
Elige tu formato
Ver opciones de compra

Contra Sainte-Beuve

Records d'una matinada
Número de páginas: 312

Sinopsis de Contra Sainte-Beuve:

«Les coses belles que escriuríem si tinguéssim talent estan en nosaltres, indistintes, com el record d'una melodia que ens fascina sense que puguem retrobar-ne el contorn», escriu Proust a Contra Sainte-Beuve. I en aquesta obra, així mateix, l'autor començava a recordar aquella melodia que havia de convertir-se, anys després, en el cèlebre A la recerca del temps perdut. Sota la forma d'una conversa amb la mare, Proust desplega nombrosos motius d'aquella cadència: moments en què un petit gest del present el transporta al passat (entre els quals hi ha l'escena que en prefigura aquella altra, tan famosa, de la magdalena); l'insomni, els somnis i els plaers solitaris; els sorolls del carrer que entren a l'habitació; l'atracció cap a una bella comtessa; la impressió que li causa un raig de sol al balcó; l'arribada a Venècia; pàgines memorables sobre Sainte-Beuve, Nerval, Baudelaire i Balzac; els Guermantes, la infantesa a CombrayContra Sainte-Beuve. Records d'una matinada és un intent de narració assagística, que Proust va redactar entre el 1908 i el 1909, i que va quedar inèdit després de la mort de l'escriptor. L'edició, a cura d'Antoni Marí i Manel Pla, reconstrueix al més fidelment possible el projecte concebut originàriament per Proust –a partir de la lectura dels anomenats Cahiers i d'altes manuscrits (documents que es conserven en el Fons Proust de la Biblioteca Nacional de París), així com a partir de les edicions en francès i alemany– i que posem per primera vegada a disposició del lector en llengua catalana en una esplèndida traducció de Manel Pla.
Rústica sin solapas
Elegir formato
Elige tu formato
Ver opciones de compra

Sobre el autor de Contra Sainte-Beuve

Fue un novelista, ensayista y crítico francés cuya obra maestra, la novelaEn busca del tiempo perdido (título original en francés: À la recherche du temps perdu), compuesta de siete partes publicadas entre 1913 y 1927, constituye una de las cimas de la literatura del siglo XX, enormemente influyente tanto en el campo de la literatura como en el de la filosofía y la teoría del arte.

... Leer más

Otros libros de Marcel Proust

Para los amantes de las novelas literarias
Apúntate y descubre cada mes todas las novedades de narrativa literaria.
Cargando...

Ficha técnica

Fecha de publicación: 01/10/2005 | Idioma: Catalán | ISBN: 978-84-8310-433-0 | Código: 10013694 | Formato: 14 x 21 cm. | Presentación: Rústica sin solapas | Colección: Ull de Vidre

Todas las opiniones de Contra Sainte-Beuve

Dejar un comentario
  • Tu valoración
Para que la valoración sea visible necesitamos que accedas a tu cuenta Entrar