Utilizamos cookies propias y de terceros para recopilar información estadística del uso de nuestra página web y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.
Cerrar
No te pierdas...
No te pierdas...
Planeta de Libros
Ir al recomendador
Libros de ciencia  
¿Qué leyes rigen el universo? Y tu cerebro, ¿cómo funciona exactamente? Aprende todo lo que quieras con los mejores libros de ciencia.
Tusquets Editores S.A.
Procés a l'atzar

AA. VV.

Procés a l'atzar

AA. VV.

Sinopsis de Procés a l'atzar:

Aquest text és el testimoni d´una trobada històrica celebrada els primers dies de novembre de 1985 al Teatre-Museu Dalí de Figueres. Els debats van centrar-se en sis ponències magistrals sobre el paper de l´atzar a la ciència, a càrrec de sis científics de l´avantguarda de les disciplines fonamentals i assoliren una temperatura que no s´aconseguia des del congrés «Determinism and Freedom» celebrat a Nova York l´any 1958. Després de gairebé trenta anys d´acceleració científica (processos irreversibles, cosmologia, teoria de les catàstrofes, intel-ligència artificial, evolució bilològica…), una audiència expectant i policroma de científics, filòsofs i artistes va assistir a un candent replantejament del problema : bona part del prestigi de la ciència es deu a la simplicitat dels seus sistemes i problemes. Però la ciència comparteix moltes fronteres amb d´altres formes de coneixement dedicades a sistemes més complexos, més propers a la naturalesa humana. Els conceptes científics experimenten freqüents revolucions i, quan això succeeix, és el moment de revisar i discutir el seu impacte a les disciplines veïnes. Es el cas de l´atzar : és l´atzar un producte de la nostra ignorància o un dret intrínsec de la natura ? La convocatòria de Figueres va servir per a remoure investigacions i ideologies, ciències i creences, resultats i intuïcions al voltant del determinisme i la llibertad. Fou, en veritat, un procés a l´atzar.

Leer más
Lo quiero
Lo he leído
Para los amantes de la ciencia
Apúntate aquí y recibe cada mes las novedades sobre Ciencia
Cargando...

Compra Procés a l'atzar

Libro - 13.00 € Rústica sin solapas

Ficha técnica

Fecha de publicación: 01/12/1986 | 215 páginas | Idioma: Catalán | ISBN: 978-84-7223-980-7 | Código: 10013420 | Formato: 13 x 19,5 cm. | Presentación: Rústica sin solapas | Colección: Metatemas

Todas las opiniones de Procés a l'atzar

Este libro tiene 0 Comentarios Deja tu comentario
No hay comentarios del libro