Portada Quan la història et crema la mà

Quan la història et crema la mà

Auden i Orwell entre dues guerres

Sinopsis de Quan la història et crema la mà

Un sobri joc de mirall entre Orwell i Auden, en el qual es fusiona biografia, política i literatura de forma singular i il·luminadora.

Lluny d’Anglaterra, un a Nova York, l’altre a Marràkeix, W.H. Auden i George Orwell viuen l’any 1939 entre l’assimilació de les tràgiques lliçons de la guerra d’Espanya i les angoixes per l’esclat imminent d’una nova guerra europea. El corrent perillós de la història no s’atura i, com diu un vers d’Auden, «et crema la mà». Aquest llibre explora les tensions personals de dos autors decisius del segle xx atrapats en un intens procés per acordar les seves percepcions polítiques al seus projectes literaris o, el que els és més urgent, la seva veu privada a la seva veu pública. Mitjançant un sobri joc de miralls entre dos escriptors anglesos que van viure com a propis els problemes d’Europa, Miquel Berga fusiona biografia, política i literatura en un assaig tan singular com il·luminador.

Ficha Técnica

Temáticas
Publicación2 jun 2020
Sentido lecturaOccidental
ColecciónUll de Vidre
PresentaciónRústica con solapas
Formato14.8 x 22.5 cm
EditorialTusquets Editores
ISBN978-84-9066-808-5
Páginas240
Código0010257594
Tinta ilustraciones interiorb/n

Sobre el autor de Quan la història et crema la mà

Miquel Berga

Miquel Berga (Salt, 1952) es profesor honorario de literatura inglesa en la Universidad Pompeu Fabra de Barcelona. Ha escrito numerosos estudios sobre literatura inglesa, especialmente sobre George Orwell. Es autor, entre otros títulos, de Un aire anglès (2018) y de Una educació (2021). En 2019 publicó en esta misma colección Cuando la historia te quema las manos: Auden y Orwell entre dos guerras. Asimismo, editó el volumen Un hotel en la Costa Brava (2013), de Nancy Johnstone, la aventura de dos idealistas ingleses envueltos en el torbellino de la Guerra Civil que, de alguna manera, tiene una continuidad inesperada en este libro.

Retrato de  Miquel Berga

Opiniones

Comentarios y valoraciones sobre Quan la història et crema la mà

Aun no hay comentarios ni valoraciones para este libro. Sé el primero en valorar este libro.

Contenido extra

Sala de prensa de Quan la història et crema la mà

    Otros libros de Ciencias humanas y sociales