Novedad
Portada Un país estranger
Contraportada Un país estranger

Un país estranger

Sinopsis de Un país estranger

Una trama familiar que assoleix un aire èpic en què es reflecteixen les turbulències de la història espanyola i europea del segle xx.

L’any 2018, cercant un clima més assolellat i benigne, en Primi i la Isabelle, un matrimoni belga de classe mitjana, decideixen comprar una casa a la Costa Brava catalana. La propietat, als voltants de Tossa de Mar, és molt pròxima a un antic hotel, Casa Johnstone, que durant la Guerra Civil va ser adaptat pels seus propietaris com a refugi per a un nodrit grup de nens republicans, alguns dels quals procedien de Mequinensa, a la Franja catalanoaragonesa. En Primi, que és fill d’espanyols emigrats a Bèlgica als anys seixanta, acaba descobrint que entre aquests nens hi havia el seu propi pare i el seu oncle. Aquesta troballa només és el principi d’un retrobament amb un passat familiar que adquirirà aires èpics i del qual en Primi ho ignorava gairebé tot, però del qual voldrà saber cada cop més coses. Un país estranger és una fascinant xarxa de petites i grans històries creuades, de pobles inundats per decret, de vides sacsejades per la guerra i la repressió posterior, d’exilis polítics i d’emigracions econòmiques, de gent humil que lluita amb dignitat per contenir el corrent incessant de la Història. El resultat és un fascinant relat de no ficció que transita per camins poc habituals per construir un tapís memorable en què hi caben les turbulències de la història espanyola i europea del segle XX, la trama del qual és la veu moral dels seus protagonistes.

Ficha Técnica

Temáticas
Publicación31 ene 2024
Sentido lecturaOccidental
ColecciónUll de Vidre
PresentaciónRústica con solapas
Formato14.8 x 22.5 cm
EditorialTusquets Editores
ISBN978-84-1107-400-1
Páginas200
Código0010339580
Tinta texto interiorBlanco y negro

Sobre el autor de Un país estranger

Miquel Berga

Miquel Berga (Salt, 1952) es profesor honorario de literatura inglesa en la Universidad Pompeu Fabra de Barcelona. Ha escrito numerosos estudios sobre literatura inglesa, especialmente sobre George Orwell. Es autor, entre otros títulos, de Un aire anglès (2018) y de Una educació (2021). En 2019 publicó en esta misma colección Cuando la historia te quema las manos: Auden y Orwell entre dos guerras. Asimismo, editó el volumen Un hotel en la Costa Brava (2013), de Nancy Johnstone, la aventura de dos idealistas ingleses envueltos en el torbellino de la Guerra Civil que, de alguna manera, tiene una continuidad inesperada en este libro.

Retrato de  Miquel Berga

Opiniones

Comentarios y valoraciones sobre Un país estranger

Aun no hay comentarios ni valoraciones para este libro. Sé el primero en valorar este libro.

Contenido extra

Sala de prensa de Un país estranger