Portada Quarantena

Quarantena

Título original: I tekhni tu tromu

Sinopsis de Quarantena

Quan Petros Màrkaris i Kostas Kharitos s’enfronten a la pandèmia, la solidaritat conviu amb la desesperació, l’aïllament amb l’humor i l’esperança.

La pandèmia pel coronavirus ho ha trastocat tot: ha modificat hàbits, ha exasperat estats d’ànim i ha dificultat encara més la vida dels desfavorits. També ha afectat el comissari Kharitos, que torna a investigar en dos dels relats que componen aquest volum; quan el confinin per un contacte positiu estret, haurà de bregar amb assassins, amb la informàtica (per investigar sense sortir de casa)… i amb la seva dona, l’Adrianí, que sembla que se’n surt de tot més bé que ell. Tot i això, la situació s’ha acarnissat en particular amb els més vulnerables: a ells els dedica Màrkaris relats inoblidables, com el protagonitzat pels rodamons Plató, Sòcrates i Pèricles, o per dos sensesostre que només troben solidaritat entre altres desfavorits. Una història de rivalitat entre un restaurant grec i un altre turc a Alemanya obre les portes a l’esperança, que contrasta amb el terror dels que veuen naufragar els seus negocis després de dècades d’esforços. Els relats es tanquen amb una entranyable rememoració de l’illa de Khalki, on va créixer Petros Màrkaris.

Ficha Técnica

Temáticas
Publicación30 mar 2022
Sentido lecturaOccidental
ColecciónUll de Vidre
PresentaciónRústica con solapas
TraductorJoaquim Gestí Bautista
Formato14.8 x 22.5 cm
EditorialTusquets Editores
ISBN978-84-1107-101-7
Páginas224
Código0010295532

Sobre los autores de Quarantena

Petros Márkaris

Petros Márkaris (Estambul, 1937) es famoso por la serie de novelas policiacas protagonizadas por Kostas Jaritos: Noticias de la noche, Defensa cerrada, Suicidio perfecto, El accionista mayoritario, Muerte en Estambul y la exitosa «Trilogía de la Crisis» —compuesta por Con el agua al cuello, Liquidación final y Pan, educación, libertad—, a la que le siguen Hasta aquí hemos llegado, Offshore, Universidad para asesinos, La hora de los hipócritas, Ética para inversores y La conjura de los suicidas. Por ellas ha merecido, entre otros, el Premio Negra y Criminal, el Prix Point du Polar Européen, el Premio Arcebispo Juan de San Clemente, el Premio de Honor de Aragón Negro y, en Barcelona, el Premio Pepe Carvalho 2012. En Próxima parada, Atenas, Márkaris nos ofreció una guía muy personal de la capital griega; con La muerte de Ulises nos deleitó con tres casos policiacos y otros cuentos de candente actualidad sobre la emigración forzosa, y en Cuarentena nos dio una lección de solidaridad, buen humor y esperanza.

Retrato de  Petros Márkaris

Opiniones

Comentarios y valoraciones sobre Quarantena

Aun no hay comentarios ni valoraciones para este libro. Sé el primero en valorar este libro.

Contenido extra

Sala de prensa de Quarantena