Portada Un lloc perillós

Un lloc perillós

Sinopsis de Un lloc perillós

Un llibre de poesia confesional i desmitificador del lloc d’un home contemporani en conflicte amb la seva família, les tradicions i la realitat política del seu país.

A la taula rodona del rei Artur hi havia un seient anomenat el siège périlleux. Aquest lloc estava reservat al cavaller que trobés el Grial, i qui s’hi asseia sense merèixer-s’ho moria. El lloc perillós de Jordi Ibáñez és aquest seient i a la vegada una interrogació sobre els mèrits i les aventures lligades al lloc que aspirem a ocupar en aquesta vida, així com als fantasmes i els perills que assetgen aquest lloc. La proa d’un bot, la cadira d’una taula, les tombes romanes de la plaça Villa de Madrid, una parada d’autobús són alguns d’aquests llocs que articulen en el poema la recerca de si mateix, i el mèrit de saber trobar el propi lloc a la vida.

Ficha Técnica

Temática
Publicación7 jun 2016
ColecciónUll de Vidre
PresentaciónRústica con solapas
Formato13.8 x 21 cm
EditorialTusquets Editores
ISBN978-84-9066-285-4
Páginas144
Código0010139341

Sobre el autor de Un lloc perillós

Jordi Ibáñez Fanés

Jordi Ibáñez Fanés (Barcelona, 1962) es profesor en el Departamento de Humanidades de la Universidad Pompeu Fabra. Ha publicado poesía en catalán. También ha publicado en Tusquets las novelas Una vida en la calle (2004) y Un quartet (2019), y es autor, entre otros ensayos, de La lupa de Beckett (2004), Antígona y el duelo (Tusquets Editores, 2009), El reverso de la historia. Apuntes sobre las humanidades (2016) y Morir o no morir. Un dilema moderno (2019). En la novela Infierno, Purgatorio, Paraíso (Premio de la Crítica 2022), Jordi Ibáñez aborda, con clarividencia y una imaginería inolvidable, la deriva de la sociedad catalana durante los –largos– años del postpujolismo.

Retrato de  Jordi Ibáñez Fanés

Opiniones

Comentarios y valoraciones sobre Un lloc perillós

Aun no hay comentarios ni valoraciones para este libro. Sé el primero en valorar este libro.

Contenido extra

Sala de prensa de Un lloc perillós