Portada Una vida al carrer

Una vida al carrer

Sinopsis de Una vida al carrer

En una tarda de setembre, un home d’edat incerta es deixa portar per la riuada de gent que baixa per una elegant avinguda, de Barcelona. Allò que l’empeny no és la gent o el pendent del carrer, sinó la recerca d’una memòria al centre d’un oceà interior tan delirant com adoloridament lúcid. En aquesta passejada es trobarà amb velles figures que un dia van formar part d’un joc, les regles i els objectius del qual ara no controla: «No sé com vaig començar a pensar en l’assumpte de les línies de la vida, dels dibuixos que fan les vides, com si agafessis un llapis al moment del naixement i no el deixessis caure fins al moment de la mort, o com si es poguessin veure, igual que les ratlles que fan els patinadors sobre gel, aquestes giragonses de la vida des que comença fins que acaba...».

Una vida al carrer és també una tarda dedicada a recordar un nom. O, si es vol, una baixada als inferns de l’ara i l’aquí amb un final que anuncia l’ascens al purgatori.

Ficha Técnica

Temática
Publicación1 mar 2004
ColecciónUll de Vidre
PresentaciónRústica sin solapas
Formato14 x 21 cm
EditorialTusquets Editores
ISBN978-84-8310-947-2
Páginas240
Código0010013687

Sobre el autor de Una vida al carrer

Jordi Ibáñez Fanés

Jordi Ibáñez Fanés (Barcelona, 1962) es profesor en el Departamento de Humanidades de la Universidad Pompeu Fabra. Ha publicado poesía en catalán. También ha publicado en Tusquets las novelas Una vida en la calle (2004) y Un quartet (2019), y es autor, entre otros ensayos, de La lupa de Beckett (2004), Antígona y el duelo (Tusquets Editores, 2009), El reverso de la historia. Apuntes sobre las humanidades (2016) y Morir o no morir. Un dilema moderno (2019). En la novela Infierno, Purgatorio, Paraíso (Premio de la Crítica 2022), Jordi Ibáñez aborda, con clarividencia y una imaginería inolvidable, la deriva de la sociedad catalana durante los –largos– años del postpujolismo.

Retrato de  Jordi Ibáñez Fanés

Opiniones

Comentarios y valoraciones sobre Una vida al carrer

Aun no hay comentarios ni valoraciones para este libro. Sé el primero en valorar este libro.

Sala de prensa de Una vida al carrer